Bun venit pe site-ul nostru

Iti multumim pentru vizita pe acest website. Acesta este proprietarea Madalor SRL, cu adresa pe Strada Nicolae Bălcescu 26, Galați, Judet Galați, Romania.

Prin utilizarea magazinului nostru virtual, esti de acord cu Termenii si conditiile noastre. Te rugam sa ii citesti cu atentie. Informarea ta cu privire la Termenii si conditiile noastre va preceda orice act sau fapt de natura sa determine obligatii pentru partile contractante.

Produsele si serviciile noastre sunt variate si, prin urmare, este posibil ca uneori sa se aplice Termeni si conditii suplimentare.

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii oferite prin intermediul magazinului virtual librariadonaris.ro, sub brandul Libraria Donaris, numita in continuare Vanzator, avand Codul Unic de Inregistrare: RO14394355.

Dreptul de proprietate intelectuala

Tot continutul site-ului Libraria Donaris - imagini, video, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea Libraria Donaris si/sau a furnizorilor nostri si este aparat de Legea Dreptului de Autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Trebuie sa intelegi dreptul de proprietate intelelectuala si sa nu dezvalui unei terte parti sau sa faci publice nici una din informarile primite de la Libraria Donaris. Folosirea fara acordul scris al Libraria Donaris a oricaror dintre elementele enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

De asemenea, sigla Libraria Donaris este marca inregistrata si beneficiaza de protectia legislatiei in vigoare

Protejarea confidentialitatii si a publicitatii

Prin utilizarea site-ului nostru, esti de acord ca putem utiliza datele respective conform politicii noastre de confidentialitate.

Informatiile de orice natura pe care ni le furnizezi vor ramane in proprietatea noastra. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul tau scris si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste. Mesajele noastre sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de noi. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite si nici furnizate altor parti

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, ne dai acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. De asemenea, esti de acord ca putem utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ai trimis prin intermediul site-ului librariadonaris.ro. Vanzatorul nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Intelegerea dreptului de protejare a confidentialitatii presupune ca nu vei face nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti cu privire la comanda, fara consimtamantul nostru prealabil scris.

Accesul la informatiile de pe site

Libraria Donaris iti garanteaza acces limitat, in interes personal, si nu confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul librariadonaris.ro in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Libraria Donaris, fara acordul prealabil scris al nostru.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul librariadonaris.ro va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Pentru a beneficia de unele servicii, poate fi necesara crearea unui cont pe site-ul librariadonaris.ro. Iti recomandam sa-ti pastreazi parola confidentiala daca vrei sa-ti protejezi contul. Intreaga responsabilitate pentru activitatea care are loc in sau prin intermediul contului tau iti apartine.

Libraria Donaris nu vinde produse care sa fie cumparate de catre minori. Libraria Donaris poate vinde sau incasa contravaloarea unor produse destinate minorilor, dar achizitionate de catre un adult. Minorii pot accesa acest site doar sub supravegherea unui parinte sau a tutorelui legal.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, prin utilizarea abuziva si/sau frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului etc. vor fi pedepsite conform legii.

Documente contractuale

In momentul in care plasezi o comanda electronica sau telefonica pe site-ul nostru, esti de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail, electronic) prin care ne prelucram operatiunile.

Comanda ta trebuie sa contina trei documente, si anume :

  1. Comanda (include mentiuni clare asupra datelor de livrare si facturare) plus conditiile sale specifice;
  2. Specificatiile (observatiile) tale - acolo unde este cazul;
  3. Acceptare Termeni si conditi, politica de cookie si politica de prelucrare a datelor cu caracter personal

La plasarea unei comenzi, te rugam sa verifici cu atentie daca ceea ce comanzi este ceea ce iti doresti. Nu ne asumam responsabilitatea datelor oferite gresit, nici in cazul unei comenzi electronice, nici in cazul unei comezi telefonice (exemplu: cod de produs oferit gresit sau date de facturare si livrare oferite eronat).

Atunci cand confirmam o comanda, acest lucru implica o acceptare completa a termenilor Comenzii.

Momentul incheierii contractului il constituie momentul confirmarii de catre noi a comenzii, telefonic sau electronic (e-mail). Confirmarea comenzii se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Libraria Donaris catre tine, fara a necesita o confirmare de primire de partea noastra, si este urmata de trimiterea unui mesaj text (SMS) sau email in care vei fi informat cu privire la intervalul livrarii si valoarea produselor comandate.

Ne rezervam dreptul ca in intervalul cuprins intre plasarea comenzii si confirmarea comenzii, sa refuzam incheierea contractului la distanta in situatia in care manifesti o conduita negativa, reprobata de lege, pornind de la principiile edictate de Noul Cod Civil conform carora orice persoana are indatorirea sa respecte regulile de conduita pe care legea le impune si sa nu aduca atingere prin actiunile sau inactiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.

Acceptarea Comenzii de catre noi se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Libraria Donaris catre tine, fara a necesita o confirmare de primire din partea noastra. De asemenea, nu consideram, in niciun moment, o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face telefonic sau electronic (e-mail) si constituie momentul incheierii contractului.

Conform art. 9 din OUG 34/2014, poti renunta la orice produs achizitionat online si care nu corespunde dorintelor sau asteptarilor tale, in termen de 14 zile calendaristice[calculate de la ziua in care intri in posesia produsului] , fara sa justifici sau sa motivezi aceasta alegere. Pentru a beneficia de aceasta modalitate de denuntare unilaterala a contractului, restituirea Produsului trebuie sa se faca exact in starea in care l-ai primit si sa fie insotit de toate accesoriile si documentele aflate in pachetul de livrare. Iti vom restitui pretul achitat pe produs in maximum 14 zile de la data la care am primit Produsul[data recepţionarii in depozit a produselor care au facut obiectul vanzarii] in depozit, incontul bancar pe care ni l-ai indicat. Cheltuielile ocazionate cu trimiterea Produsului, in cazul denuntarii unilaterale a contractului, cad, conform legii, in sarcina ta.

Esti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

Profesionistii nu beneficiaza de dreptul de retur in 14 zile (*profesionist = orice persoana fizica sau juridica, publica sau privata, care actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale in legatura cu contractele care intra sub incidenta ordonantei de urgenta nr 34/2014, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop, in numele sau pe seama acesteia)

Produsele cumparate cu vouchere / gift card se returneaza conform conditiilor de retur specifice categoriei din care face parte.

  • Daca produsul a fost achitat integral cu voucher, fara sa mai fi fost nevoie de plata unei diferente de bani, iti reactivam voucherul si poti sa-l refolosesti.
  • Daca termenul de utilizare a voucherului a expirat, acesta nu mai poate fi folosit.
  • Daca produsul a fost achitat partial cu voucher, iti reactivam voucherul si iti restituim suma pe care ai achitat-o
  • Daca termenul de utilizare a voucherului a expirat, acesta nu mai putea fi folosit.

Pentru motive justificate, Libraria Donaris isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care consideram ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Libraria Donaris.

Raspunderea pentru produse si servicii

Produsele si serviciile noastre sunt oferite in forma in care vin de la producator si, de asemenea, in limita stocului disponibil. Nu se ofera nicio garantie in mod expres sau implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor unui anumit scop. Asadar, esti de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau a serviciilor se face pe propria raspundere.

Imaginile publicate pe site-ul nostru au titlu de prezentare, iar produsele livrate pot diferi uneori de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.). Atat noi, cat si furnizorii nostri, ne rezervam dreptul sa modificam specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila. Nu ne asumam responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in site-ul librariadonaris.ro, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci.

Toate promotiile afisate si descrise pe site sunt valabile numai in conditiile descrise odata cu anuntarea promotiei si in limita stocurilor disponibile.

Urmare a faptului ca in cadrul vanzarilor online mai multi consumatori pot sa plaseze simultan comanda pentru un produs, pana la momentul procesarii tuturor comenzilor plasate, este posibil ca statusul produsului comandat de tine sa sufere modificari si acesta sa nu se mai regaseasca in stocul nostru fizic.

Te vom anunta despre acest aspect in cel mai scurt timp, cu consecinta directa a considerarii comenzii tale ca fiind doar o etapa premergatoare incheierii contractului de vanzare cumparare, respectiv anularea acesteia cu rambursarea sumelor achitate, daca este cazul.

*Continutul pachetului produsului poate sa difere in functie de lot.

Raspunderea pentru preturi

Preturile prezentate includ TVA, insa nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site acest lucru. Pentru produsele aduse pe comanda, exista posibilitatea ca preturile sa fie schimbate si ne asumam acest drept. Pretul produselor aduse la comanda poate fi influentat de cursul valutar sau de alte taxe si accize. Este posibil ca stocul sa se modifice intre momentul plasarii comenzii si momentul acceptarii acesteia, iar din acest motiv anumite produse pot sa nu fie disponibile. Preturile sunt valabile doua zile de la data inregistrarii comenzii, in limita stocului disponibil. In cazul oricarui produs care nu are pret (are afisat pret zero), se subintelege ca nu este de vanzare, asta deoarece nu este in stocul societatii. Pentru erorile de pret ce tin in totalitate de sistemul tehnic, nu ne asumam raspunderea. In acest caz, Libraria Donaris poate sa-si rezerve dreptul de a refuza onorarea comenzii si livrarea produsului, daca eroare de pret, ce tine de sistemul tehnic, este disproportionata in raport de pretul real al produsului. In acest sens, art. 1665 alin 2 din Codul Civil precizeaza ca, vanzarea este anulabila cand pretul este intr-atat de disproportionat fata de valoarea bunului, incat este evident ca partile nu au dorit sa consimta la vanzare.'

Litigii si dispozitii finale

Orice alta problema cauzata de produsele si serviciile prezentate pe Libraria Donaris sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de niciun articol din prezentul document se va solutiona pe cale amiabila, in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor de catre Client. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza judetului Galati. Clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri, odata ce isi exprima acordul fata de acest Contract cu Clientii.

Cookie-urile - sunt fisiere text, controlate de browser-ul de internet, care in versiunea standard este setat sa le accepte. La accesarea site-ului librariadonaris.ro acesta va solicita browser-ului de internet sa stocheze cookie-urile in memoria PC-ului. Informatiile din cookie-uri genereaza retinerea anumitor setari / actiuni intre doua sesiuni distincte, marind astfel viteza de incarcare a paginilor la urmatoarele vizite. Sunt situatii in care poate fi retinuta adresa IP-ului de pe care se acceseaza site-ul ori cea a site-ului de referinta, daca este cazul. librariadonaris.ro poate fi utilizat, in anumite limite, si fara acceptarea cookie-urilor. Aceste informatii sunt necesare pentru a oferi vizitatorilor/clientilor servicii calitative si nu vor fi vandute in strainate sau inchiriate unei terte parti.

Protectia datelor cu caracter personal - GDPR

Vrem sa te simti in siguranta in timp ce folosesti site-ul nostru, de aceea acordam o foarte mare atentie protejarii datelor personale ale utilizatorilor. Multe dintre eforturle noastre se indreapta spre protectia datelor in faza de procesare. Folosirea acestui site implica acceptarea politicii de confidentialitate de mai jos. Iti recomandam sa o citesti cu atentie. Libraria Donaris isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi.

Culegerea si procesarea datelor cu caracter personal

Prin accesarea si utilizarea site-ului Libraria Donaris, esti de acord ca furnizarea serviciilor sau a produselor prezentate pe site sa inceapa imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte.

Atunci cand alegi sa te inregistrezi, te obligi sa ne furnizezi corect numele, adresa si alte informatii utile. Daca vrei sa corectezi sau sa actualizezi aceste informatii, trimite un e-mail la contact@librariadonaris.ro.

Cand accesezi contul si utilizezi parola personala, esti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea lor. Libraria Donaris nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Atunci cand introduci date pe site-ul librariadonaris.ro, declari pe proprie raspundere ca datele sunt corecte, iti apartin si ca esti constient de faptul ca falsul in declaratii constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Datele tale personale vor fi salvate doar atunci cand ni le oferi. Mai exact, atunci cand iti faci un cont, cand te inregistrezi, cand optezi pentru primirea informatiilor prin e-mail sau sms, cand participi la un sondaj de opinie sau la un concurs cu premii, cand inchei un contract sau cand completezi si ne trimiti formularele online puse la dispozitia clientilor pe site-ul nostru.

Libraria Donaris are incheiate parteneriate prin care produsele comercializate pe site pot fi achizitionate cu ajutorul finantarii bancare (credite).

In acest sens, in acord cu dispozitiile art. 8 si art. 12 din Legea 677/2001, prin completarea formularului existent pe site cu datele tale personale (inclusiv CNP) in scopul activitatii de creditare, iti dai expres consimtamantul prelucrarii acestor date de catre Libraria Donaris. In acelasi timp, iti exprimi expres consimtamantul ca si persoanele juridice/ institutiile financiar-bancare cu care Libraria Donaris are incheiate parteneriate de creditare, sa prelucreze aceste date in evidentele proprii. Insitutiile financiar-bancare folosesc datele tale la analiza de credit si le transmit Biroului de Credit pentru a verifica in baza de date informatiile inregistrate in numele tau (conditie esentiala in realizarea analizei financiare in vederea acordarii facilitatii de credit).

Daca doresti sa-ti exerciti dreptul de acces la date, dreptul de opozitie si dreptul de interventie asupra datelor, trimite o cerere scrisa, datata si semnata la adresa:

Libraria Donaris - Strada Nicolae Bălcescu 26, Galați, Galati, Romania

Securitatea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Libraria Donaris are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi despre tine, un membru al familiei tale ori despre alta persoana. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate, comert online si comert in magazine de specialitate.

Folosirea datelor cu caracter personal

Datele tale personale sunt folosite pentru inregistrarea, operarea, procesarea si expedierea comenzilor tale, dar si pentru trimiterea de informatii legate de promotiile sau activitatiile desfasurate de Libraria Donaris prin orice mijloace de comunicare (posta, e-mail, telefon, sms etc.). Refuzul tau poate impiedica bunul mers al operatiilor necesare pentru ca produsele si serviciile noastre sa intre in posesia ta.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt dezvaluite numai cu acordul tau. Transmiterea datelor personale unor autoritati sau institutii de stat se va face numai in cazul in care suntem obligati, conform prevederilor legale valabile pe plan national.

Pastrarea datelor cu caracter personal

Libraria Donaris a luat toate masurile tehnico-organizatorice de siguranta pentru a proteja datele administrate impotriva manipularii, pierderii, distrugerii sau accesarii lor de care persoane neautorizate. Masurile de securizare a datelor sunt perfectionate continuu si adaptate celor mai moderne standarde.

Posibilitatea de a alege

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a te adresa justitiei. In plus, ai dreptul sa te opui prelucrarii datelor tale personale si sa soliciti stergerea datelor. Folosim datele tale personale ca sa te informam cu privire la produsele si serviciile noastre si, eventual, ca sa-ti solicitam opinia cu privire la ele. Participarea la aceste sondaje de opinie este absolut benevola. in cazul in care nu esti de acord cu acest lucru, poti sa ne trimiti o cerere scrisa, datata si semnata. In plus, ai si dreptul de a te adresa justitiei.

Important

In cazul in care platesti online, in rate sau prin sms, procesarea datelor se face pe serverele companiilor care furnizeaza aceste servicii. Libraria Donaris prin librariadonaris.ro nu solicita si nu stocheaza date referitoare la cardul tau.

Libraria Donaris certifica faptul ca iti respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum si a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul Libraria Donaris, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Plata produselor comandate se poate efectua in avans, prin mijloace bancare, la livrarea produselor prin ramburs, sau la sediul Libraria Donaris. Libraria Donaris isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata sau card bancar. Dovada platii trebuie trimisa catre noi la adresa de e-mail comenzi@librariadonaris.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul Libraria Donaris.

De asemenea, plata produselor se poate efectua si online, cu card de credit. Incasarile prin card online se fac folosind serviciile unei terte companii care asigura pe deplin securitatea tranzactiilor tale.

Livrarea se face prin Curier sau Posta Romana. Pentru comenzile de sub 100 de lei, costul livrarii este de 17.9 lei pentru livrarile prin Curier si 15.9 lei prin Posta Romana.

Livrarea se face in 1 - 3 zile lucratoare pentru livrarile prin Curier si 4 - 5 zile, pentru Posta Romana

De asemenea, exista cazuri exceptionale in care comenzile nu pot fi onorate din motive independente de Libraria Donaris. Acestea includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora, conform uzantelor legii din Romania. Toate aceste situatii ne permit sa intarziem sau sa anulam livrari ale produselor pe care le-ai comandat.

Inainte de fiecare livrare, vei fi contactat de catre curier. In cazul in care curierul nu te gaseste la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord si in conformitate cu programul de lucru al firmei de curierat, acesta va reveni inca o data, dupa ce a restabilit contactul cu tine.

Pentru produsele ale caror colete prezinta deteriorari vizibile la primirea prin curier, va recomandam sa refuzati receptia lor concomitent cu fotografierea coletului in vederea dovedirii starii acestuia si intocmirea unui proces verbal impreuna cu reprezentantul societatii de curierat, proces verbal in care sa fie mentionata starea coletului din momentul livrarii. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.